Palvelut

Työpajoja  ja koulutuksia toteutamme mm.  organisaatioiden henkilöstön hyvinvointiprojektien yhteydessä, laadukkaan asiakaspalvelun varmistamiseksi, sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten koulutuksissa sekä oppilaiden ja opettajien hyvinvointitunneilla ja teematapahtumissa.

 

Tuotamme hyvinvointioppimisen sisältöjä ja materiaaleja yritysten ja yhteisöjen tarpeisiin.

 

Henkilökohtaisilla valmennustunneilla keskitytään palautumiseen, tietoisuus- ja keskittymistaitojen vahvistamiseen sekä rentoutumisen aktiivisiin ja yksilöllisiin tapoihin. Kehittämämme kunnioittaviin kosketustekniikoihin perustuva hoitotapa on muotoutunut mittavassa asiakastyössä vuosikymmenien aikana.

Kenelle

Palveluissamme työskennellään viiden keskeisen teeman kanssa: vuorovaikutus- ja tietoisuustaidot, kehonhuolto, keskittyminen ja rentoutuminen.

Keskeistä on interaktiivisuus, kokemuksellisuus ja toiminnallisuus sekä ajatus siitä, että kunnioittava vuorovaikutus ja huomioiminen auttaa sekä vahvistaa hyvinvointia.

Sosiaali- ja terveydenhuolto

Miten luoda onnistunut ja laadukas hoitokohtaaminen?

Miten kunnioittavaa kohtaamista ja kuuntelevaa läsnäoloa voi harjoitella yksin ja yhdessä?

Miten aktiivista rentoutta ja palautumiskykyä voi vahvistaa vaativissa työtehtävissä ja niiden jälkeen?

Opetusala

Mistä löytyvät opettajan ja kasvattajan palautumisen hetket? Miten purkaa painetta ja työstressiä?

Miten aktiivinen rentoutuminen liittyy arkeen ja oppimiseen? Mitä oppilaat voivat harjoitella oman ja ryhmän hyvinvoinnin lisäämiseksi?

Mitä on kokemuksellinen oppiminen?

Yritykset

Miten vahvistetaan kunnioittavaa vuorovaikutusta työyhteisössä ja asiakkaiden kanssa?

Miten harjoitellaan kuuntelevaa johtamista ja arvostavaa yhteistyötä?

Mitä Hyvinvointianalyysi kertoo voimavarojen palautumisesta ja elämäntapojen vaikutuksesta jaksamiseen?

Yksityiset

Miten kehollisin hoitokeinoin katkaistaan uupumuskierrettä ja tuetaan palautumista? 

Miten vuorovaikutusta perheessä voi tukea? 

Miten oppia taitoa auttaa läheisiä tai jaksaa vaativassa elämäntilanteessa?

Työpajat ja koulutus

Työpajoissa ja koulutuksissa tutkitaan oman elämän kannalta merkityksellisiä hyvinvointitekijöitä yksin tai yhdessä. Toiminnallisissa työpajoissa yhdistetään teoriatieto lämminhenkisellä tavalla harjoitteluun.

Työskentelemme esim. palautumisen, kunnioittavan kohtaamisen, hyvän tiimihengen, vuorovaikutuksen ja aktiivisen rentoutumisen kanssa.

Teemoja voidaan syventää pidemmissä koulutuksissa, päiväretriiteissä tai yksilövalmennuksissa.

 

Sisällöntuotanto

Sisällöntuotantomme on viimeisinä vuosina kasvanut koulutus- ja työpajatyöskentelyn laajentuessa. Olemme tuottaneet yhdessä asiakkaidemme kanssa oppaita ja harjoittelumateriaaleja uusiin hyvinvointitaitoihin harjaantumisen tueksi. Tänä vuonna aloitimme oman videotuotannon ja äänitteiden sekä oppimisympäristöjen sisällöntuotannon. Palveluiden kehittäminen ja muotoilu tarjoaa kiinnostavia uusia käyttö- ja yhteistyömahdollisuuksia työpajasisällöille.

Yksilövalmennus ja -ohjaus

Yksilövalmennus voi sisältää kehonhuoltoa ja palautumisen tukemista mm. rentoutushoidon, keskustelun sekä Firstbeat Hyvinvointianalyysin muodossa. Createssa erityistä on mahdollisuus viiden vuorokauden pituiseen Firstbeat Hyvinvointianalyysiin ja palautetilaisuuksien valmennuksellisuus.

Kehittämämme kunnioittaviin kosketustekniikoihin perustuva hoitotapa on muotoutunut mittavassa asiakastyössä vuosikymmenien aikana. Se perustuu erityisesti arvostavaan ja kuuntelevaan läsnäoloon ja avoimeen dialogiin kunnioittaen jokaisen yksilöllistä elämänhistoriaa ja kokemuksia. Keho ja mieli saavat kiinni palautumisen dynamiikasta ja uudistumisen mahdollisuudesta.

Yksilövalmennuksen voi laajentaa koko perheelle tai ystäväporukalle ja se soveltuu kaikenikäisille erilaisissa elämäntilanteissa. Kaikille avoimille kursseillemme voi tulla yhdessä perheen tai ystävien kanssa tai tilata oman kurssin.

"Kosketuksen merkityksen tajuaminen ja sitä hoitomenetelmänä käyttäminen on vähentynyt viimeisen 10 - 20 vuoden aikana! Hoitotyön lomassa tarvitaan rauhoittavia, virkistäviä viestejä kosketuksen kautta."

 

Ester Koskela, sairaanhoitaja            Oulun yliopistollinen sairaala

"Create toteuttaa mielenkiintoista ja käytännönläheistä hyvinvointisisältöä, johon jokaisen on helppo samaistua ja he myös osaavat kohdata ihmiset erinomaisesti."

 

Hanna Olenius, HR Coordinator            Marioff Corporation Oy

"Hyvinvointimittauksen aikana havahduin siihen, miten suuri palauttava vaikutus pienillä rentoutumishetkillä oli työpäivän aikana... konkreettisia vinkkejä edistää omaa kokonaisvaltaista hyvinvointia!"

 

Nainen 32v.         Talouspäällikkö

"Tuula Styrman tiiminsä kanssa on työskennellyt koulussamme vuodesta 2009 Välmående skola -hyvinvointikoulun kehittäjänä ja toteuttajana. Pitkäkestoinen yhteistyö ja Välmående-projekti on muuttanut koulun kulttuuria ja parantanut ilmapiiriä. Yhteistyö on ollut intensiivistä ja antoisaa, ja antanut oppilaille ja opettajille positiivisen kokemuksen hyvinvoinnista ja kunnioittavasta kohtaamisesta."

 

Catharina Sunesdotter, rehtori     Hagelstamska skola

"Työyhteisömme testasi Firstbeat Hyvinvointianalyysia Tuulan rautaisen ammattitaidon tuella. Mittauksen tuloksia käsiteltiin ryhmässä ja lisäksi oli mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti erityisesti työn ja arjen kuormituksesta palautumisesta. Tuula toi monipuolisesti esiin erilaisia keinoja mm. tunnistaa kehon signaaleja, hallita stressiä ja parantaa unta. Tuulan palautteenanto auttoi tulkitsemaan ja hyödyntämään mittaustuloksia oman hyvinvoinnin kehittämisessä."

 

 

Jaana Tihtonen, viestintäpäällikkö         Helsingin Yrittäjät

Yhteistyössä